Start van deze hobby

Al tientallen jaren ben ik bezig met vliegen. Als modelvlieger, maar ook als vlieger met een flightsimulator. Ik begon met FSX van Microsoft, maar die stopte met nieuwe versies (er is inmiddels een nieuwe versie uit en in gebruik) en het bleef een beetje bij opstijgen, vliegen en landen en dan soms zelfs niet eens op een vliegveld want dat was voor mij onvindbaar.

Na jaren heb ik deze hobby in de Covidtijd weer opgepakt en ben gaan zoeken naar geschikte software. Ik vond X-plane (toen versie 11) en installeerde het. Daar was ik, na wat experimenteren, zo enthousiast over dat ik besloot het programma te kopen. Het kostte maar een paar tientjes in de USA. De software kun je downloaden (nu versie 12), dus kun je dezelfde dag nog starten zodra je je licentie binnen hebt. Dat is binnen een uur al. Zonder deze licentie kun je de software ook proberen.

Om het allemaal wat realistischer te maken kocht ik eerst een flightstick maar ik kwam er al snel achter dat een echte yoke een beter plan was. Ik wilde vliegen met de Boeing 737.
Toen volgde pedalen en later ook nog een 2-tal panels.
Op de pagina “snel starten” kun je daar meer over lezen.
Daarna bouwde ik een kleine eenvoudige cockpit om het allemaal nog realistischer te maken. En elke dag bouw ik verder aan zowel de hardware als de software en aan mijn vliegskills.

Inmiddels is de nieuwe Flightsimulator van Microsoft (destijds alleen een game) volwassen genoeg geworden om serieus genomen te worden als simulator en dat is voor de echte flightsimmer een groot verschil. Wij gamen niet. Wij simuleren en proberen dus zo levensecht als mogelijk een vlucht te simuleren en daarin gaan we heel ver. 

Op deze website kun informatie vinden als je zelf met deze mooie hobby aan de slag wilt. Je kunt via deze website een mooie eerste start maken. Ik wijs je de weg!
Verder wil ik op deze website meer informatie bijeen brengen. Het is voor mijzelf om nog eens na te kunnen slaan en voor anderen om ervan te leren.
En natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je er ontspannen plezier aan beleeft.

Veel leesplezier!

Olaf Boezelijn (Pilot Olaf)
(CEO van EZjet.nl)